De meest voorkomende inbraakmethodes!

In deze video worden de meest voorkomende inbraakmethodes weergegeven, onderstaand wordt er per methode een preventiemethode gegeven. 

 

Deur of raam intrappen

Een deur of raam kan door een inbreker (gedeeltelijk) worden ingetrapt om een woning binnen te komen. Het is lastig om dit soort inbraken te voorkomen. 

Tip: Om deze inbraakmethode te voorkomen kunt u uw deur verstevigen met behulp van een extra bijzetslot op kniehoogte, of  door het plaatsen van een stevigere deur. Zorg ervoor dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Een inbreker is hierdoor minder snel geneigd uw woning uit te kiezen.

Cilinder afbreken

Wanneer uw cilinder te ver, meer dan 3 mm, uitsteekt kan een inbreker met een tang de cilinder afbreken en uit het slot trekken. Zonder cilinder is de deur gemakkelijk te openen met een bouwsleutel. Deze inbraakmethode wordt ook wel de Bulgaarse methode genoemd. 

Tip: Maak gebruik van goedgekeurde cilindersloten of kerntrekbeslag om uw deuren tegen deze inbraakmethode te beveiligen. 

Deur openen door 'hengelen' via de brievenbus

Wanneer uw voordeur niet op slot is gedraaid een inbreker, met behulp van bijvoorbeeld een kleerhangertje, uw slothaak gemakkelijk open trekken. 

Tip: Draai altijd uw deur opslot en verwijder de sleutel. U kunt eventueel brievenbusbeveiliging plaatsen om deze methode volledig onmogelijk te maken.

Gaatje boren om raam of deur te openen

Er wordt precies onder het slot van uw deur of raam een gaatje geboord en met behulp van een ijzerdraadje. Vervolgens wordt de sleutel omgedraaid en/of de raamsluiting geopend.

Tip: Draai ramen en deuren op slot en verwijder altijd de sleutel!

Babbeltruc

Door aan te bellen met een smoesje kunnen inbrekers proberen uw huis binnenkomen. Dit heet de babbeltruc. 

Tip: Laat een onbekende nooit zomaar binnen en vraag deze altijd eerst om zijn legitimatie! Tevens kunt u een deurspion, wifi deurbel of een kierstandhouder plaatsem. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat zonder deze volledig te openen.

Insluipen

Openstaande ramen en deuren zijn vaak gemakkelijke ingangen voor inbrekers. Ook als deze op een hogere etage zitten.

Tip: Sluit altijd uw ramen en deuren, ook wanneer u slechts even weg gaat! Laat geen sleutels in uw sloten zitten. Plaats eventueel kierstandhouders als u ramen open wilt laten staan.

 

Flipperen om de deur te openen

Door middel van een (bank)pasje tussen de deur en het kozijn wordt het slot, ook wel de dagschoot, ingedrukt en geopend. Deze inbraakmethode wordt flipperen genoemd. 

Tip: Draai altijd uw deur op slot en verwijder de sleutel! Tevens kunt u een anti-inbraakstrip op ramen en deuren monteren.
 

Kerntrekken / Cilindertrekken

Door middel van zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche wordt uw cilinderslot daadwerkelijk uit uw deur getrokken. Vervolgens wordt met een bouwsleutel uw deur gemakkelijk geopend

Tip: Plaats SKG3 gekeurde cilindersloten of SKG2 gekeurde cilindersloten inclusief kerntrekbeslag.

Openbreken / forceren

Door middel van bijvoorbeeld een koevoet een deur of raam forceren om een woning binnen te komen. 

Tip: Om deze inbraakmethode te voorkomen kunt u uw deur verstevigen met behulp van een extra bijzetslot op kniehoogteDaarbij kunt u een anti-inbraakstrip op ramen en deuren monteren.